Voorstellingen

Theater Blender werkt samen met verschillende professionals uit de creatieve sector.
Door deze samenwerkingen ontstaan er unieke voorstellingen.
Op dit moment zijn er twee voorstellingen waar Theater Blender aan mee werkt.
Een idee voor een samenwerking of een vraag naar een nieuwe voorstelling?
Laat het ons weten.

Pakjesjacht - Sinterklaasvoorstelling

De Muzes spelen de familievoorstelling Pakjesjacht tijdens de drie leukste weken van het jaar!

Twee boeven willen iets stelen, maar weten niet wat!

Twee vriendinnen willen de Sint iets vragen, maar weten niet hoe!

En een land vol kinderen die geen pakjes in de schoen vinden, en niet snappen waarom...

Een interactieve theatervoorstelling vol grapjes, gekke typetjes en fijne muziek. Pakjesjacht wordt gespeeld in theaters maar ook op basischolen, bij de bedrijven en sportverenigingen.

Duur: 45 minuten

Bezoekers: Max. 80 onversterkt, max. 150 versterkt.

Speelvloer: minimaal 4m x 4m


Musicalhuis presenteert Lang Leve de Koningin

Het verhaal

Sara haalt slechte cijfers op school. Ze noemen haar ‘de domste van de klas’, en de juf doet er niets tegen. Sara woont samen met haar moeder en opa. En haar vader? Die is er niet. Die kent ze ook niet. Ze moet vooral niet naar hem vragen. Dan wordt haar moeder chagrijnig. Gelukkig wordt het een stuk fijner op school als ze Victor leert kennen. Hij is nieuw in de klas. Zijn vader heeft een speelgoedwinkel. Ze ziet daar een prachtig schaakbord staan wat ze met haar spaargeld koopt.
Zo slecht als ze in rekenen en taal is, zo goed is ze in schaken. De werkelijkheid vervaagt soms bij Sara als ze schaakt. Ze leert de Koning en Koningin steeds beter kennen. Heel het hof volgt de aanwijzingen van Sara op. Samen met haar nieuwe vrienden uit het paleis oefent ze voor het grote schaaktoernooi tegen Bob Hooke. Gaande weg komt Sara toch steeds meer te weten over haar vader. Zou ze het talent van haar vader hebben?

Makers

Lang Leve de Koningin is een musical geschreven en geregisseerd door Sietske Oosthout (Theater Blender) gebaseerd op de gelijknamige film uit 1995 van Esmé Lammers. De choreografie is in handen van Meike Roberts (Dansschool Hilvarenbeek) en zang coaching is door Magret Engel gedaan.

Dit is de eerste musical die Musicalhuis ten tonelen brengt. Er doen maar liefst 15 jonge talenten mee van 9 t/m 17 jaar.

Wanneer & kaarten

Op zondag 18 juni spelen zij de voorstelling om 14.00u in de grote zaal van Cultureel Centrum de Elckerlyc in Hilvarenbeek. Kaartjes kosten €5,- en zijn te bestellen via de website van CCE, www.elckerlyc.nu.

Muziek theater voorstelling Zoo zwart wit

Zoo zwart wit is de nieuwe muziek theater voorstelling die de spelers van Theater Blender in samenwerking met het muziek theater orkest zullen opvoeren. Zoals de titel al doet vermoeden speelt de voorstelling zich af in de dierentuin, the Zoo. Deze keer is de voorstelling tot stand gekomen naar aanleiding van een zwart wit film. De spelers hebben zich laten inspireren door het filmpje uit de jaren 60.Samen met regisseuse Sietske Oosthout hebben ze een verrassende voorstelling gemaakt. Er komt van alles voorbij in deze levendige dierentuin. Met live muziek en dierengeluiden gemaakt door het orkest belooft het weer een mooie voorstelling te worden!Het miezerige leven van Jaap

Gespeeld door de jongeren theater groep van Theater Blender

Spel: Mette Janssen, Lotte Hamers, Lonneke Bluisen, Syp Linkels, Thomas Antonis en Stijn Abrahams

Regie: Sietske Oosthout

In samenwerking met de MDT Popband onder leiding van Marco Hoogerheide

Jaap leeft met zijn ouders afgesloten van de buitenwereld een somber bestaan. Zijn grote vriend is de wandelende tak Bronchitus. Nu Jaap groter is, wil hij meer ontdekken. Maar wat? Hij heeft geen idee van de buiten wereld. Toch ontmoet hij een dromerig meisje en een zeer gehaaide mevrouw. Ze maken hem nieuwsgierig. En of zijn ouders het nu willen of niet hij gaat er op uit. Tenminste als hij de uitgang kan vinden…

Het miezerige leven van Jaap is een absurdistisch stuk waarin niets is wat het lijkt. Zo donker als het toneel soms aandoet zo kleurrijk zijn de teksten. Kom je verbazen over het miezerige leven van Jaap en geniet de popband die het geheel compleet maakt met bijbehorende muziek.


Het geheim van tuinman Arie


Kindertheatergroep Keskenoate te Middelbeers


We zien een schoolklas. De klas van meester Victor. Op het eerste gezicht een alledaags tafereel. Een gezellige klas die een hekel heeft aan de geschiedenis lessen over Duitsland. Maar op deze gewone dag gebeurd iets bijzonders. Één voor één komen ze achter een geheim. Een heel klein geheim met grote gevolgen.

Regie Sietske Oosthout

Script Sietske Oosthout i.s.m. de spelers

Donderdagochtend 16 juni

Spelen voor de basisscholen in Middelbeers en Oostelbeers.

Maar liefst 3x zullen we het stuk die ochtend opvoeren.

Zaterdag 18 juni

' Het geheim van tuinman Arie' om 16.30u en 19.00u in de oude bibliotheek te Middelbeers.

Meer informatie over de locatie en kaartverkoop op http:/http://keskenoate.nl

Katharina Katharina in het ganzenbord

Niets is wat het lijkt....

“Katharina, Katharina in het Ganzenbord” gaat over een meisje dat met haar geboorte de naam Katharina, Katharina meekrijgt. Haar ouders scheiden al vroeg. Haar moeder gaat er vandoor met een Italiaan en haar vader houdt het met de juf, volgens Katharina, Katharina. Ze ontwikkelt zich als een meisje dat altijd en alles wil winnen, heel boos is op haar ouders. Al stampvoetend komt ze terecht in de wereld van Het Ganzenbord, waar “niets is zoals het lijkt”. Humoristisch, absurdistisch en meeslepend!

Voorstellingen op 4, 10 en 11 juni a.s. in 't Tejaterke, te Best. Aanvang van de voorstelling is 20.00 uur en u bent vanaf 19.15 uur welkom in de foyer voor een kopje koffie of thee.  De zaal is open vanaf 19.45 uur. Kaartjes kosten € 7,50 per stuk.

Kaartjes zijn te koop via de website via Kaartverkoop Katharina Katharina...., op maandag 9 mei tussen 19:30 en 20:00 uur in de foyer van ’t Tejaterke en/of op de avond van de voorstelling aan de kassa (mits dan nog beschikbaar).

Als ik nog reizen kon

In januari staat de Muziektheater groep van Theater Blender samen met het Muziektheater orkest en Dansschool Hilvarenbeek in de grote zaal van de Elckerlyc met de voorstelling Als ik nog reizen kon. In deze voorstelling zien we hoe Sanne met haar vriendinnen het bejaardentehuis op zijn kop zet. Zowel de bejaarden als het publiek wordt meegenomen in een fantasie wereld waar alles mogelijk is. Voor de voorstelling zijn nog maar enkele kaartjes te koop via www.elckerlyc.nu

Ben jij tussen de 9 en 12 jaar oud en zou je zelf mee willen doen aan een muziektheater voorstelling van Theater Blender. Gefe je dan snel op door een mailtje te sturen naar info@theaterblender.nl. In maart starten de repetities voor een nieuwe voorstelling. Meer informatie vind je bij Dramalessen .